Eerste investering van het Ampere Equity Fund

Het Ampere Equity Fund heeft een participatie van 32% verworven in het windpark Koegorspolder. Dit park is met zijn capaciteit van 44 megawatt het grootste op land geplaatste windpark van Nederland. Het project is ontwikkeld door Evelop, een onderdeel van Econcern, een toonaangevend bedrijf op het gebied van duurzame energie.

Het windpark Koegorspolder bevindt zich bij Terneuzen in de provincie Zeeland en bestaat uit 22 Vestas V80 windturbines van 2 megawatt met een ashoogte van 80 meter. Het windpark levert 120.000 megawatt groene stroom per jaar en voorziet 35.000 huishoudens van energie. De bouw startte in mei 2007. Sinds begin 2008 is het park volledig operationeel.

Het Ampere Equity Fund
Ampere Equity Fund BV is een initiatief van Evelop en ging in oktober 2007 van start. De belangrijkste investeerders zijn het pensioenfonds ABP (beheerd door APG), Pensioenfonds Zorg en Welzijn (beheerd door PGGM) en de verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd. Triodos Bank, met zijn jarenlange ervaring op het gebied van financiering van duurzame energieprojecten, is verantwoordelijk voor het management van het fonds. Het fonds financiert hoofdzakelijk projecten van Evelop. Naast het Koegorspolder-project zal het fonds tot EUR 500 miljoen investeren in duurzame energieprojecten in heel Europa.

Share Button