Seminar Verantwoord Beleggen voor Pensioenfonds Professionals

Bron
VBDO

De VBDO organiseert , in samenwerking met onderzoeksbureau Profundo en SNS asset Management, een seminar voor medewerkers van pensioenfondsen. Om te informeren over het belang van duurzaam beleggen, maar bovenal duidelijke richtlijnen en handvatten te geven die assisteren bij het opstellen en uitvoeren van duurzaam beleggingsbeleid.

Inhoud van de dag

U wordt aan het werk gezet om te bepalen wat voor uw fonds de beste strategie is om duurzaam te beleggen. Tevens ontvangt u informatie over de manier waarop u dit in de praktijk kunt brengen. Onderwerpen die onder andere aan bod komen:

* De ‘identiteit’ van uw pensioenfonds
* Stemgedrag & Engagement
* Uitsluitingen
* Maatschappelijke dialoog & transparantie
* Mogelijkheden & rendement van duurzaamheidsfinancieringen

Met medewerking van
Wij brengen u in contact met voorlopers op het gebied van verantwoord beleggen. De volgende organisaties zijn gevraagd hun kennis met u te delen:
– PGGM
– APG Investments
– PMA
– VB
– OPF
– SNS Asset Management
– ASN Bank
– Triodos Asset Management
– Avida International
– F&C Netherlands

Praktisch

De kosten voor dit seminar zijn 100 euro per persoon en er is maar een beperkt aantal toegangskaarten voorhanden. Reserveer nu dus uw plek door een e-mail met uw gegevens naar anne.vanlakerveld@vbdo.nl te sturen. U ontvangt dan nog een officiële uitnodiging voor het seminar.

Share Button