Eumedion kijkt naar verbreding richting duurzaam

Beleggersplatform Eumedion bestudeert of het zijn activiteiten moet verbreden richting duurzaam beleggen en verantwoord ondernemen. De belangenorganisatie, waar grote pensioenfondsen en vermogensbeheerders bij zijn aangesloten, gaat een intern onderzoek doen naar de haalbaarheid hiervan.

Volgens bronnen rond Eumedion is het vooral pensioenuitvoerder PGGM die aanstuurt op een uitbreiding van de doelstellingen. Het onderzoek wordt geleid door directeur vermogensbeheer Else Bos van PGGM. In de werkgroep zitten verder vertegenwoordigers van Robeco en Triodos, die op één lijn zitten met PGGM. Het pensioenfonds van Shell, eveneens deelnemer van de werkgroep, zou kritischer zijn over de ambitie van Eumedion om richting duurzaam beleid uit te breiden.

Lees het volledige artikel via de link (alleen voor FD-abonnees)

Share Button