Fortis sluit oliewinning als duurzame belegging uit

Fortis vindt dat het winnen van olie en gas geen duurzame belegging is. Ook mijnbouw mag volgens deze bank niet in een duurzame beleggingsfonds voorkomen. Dat is opmerkelijk, want zelfs de exclusief duurzame banken als ASN en Triodos sluiten bedrijven als Shell en BP niet uit, net als Aegon, SNS en Dexia, een buitenlandse bank die ook in ons land financiële producten aanbiedt.

Dat Fortis geen olie in het fonds Fortis Environmental Sustainable World stopt, blijkt uit de nieuwe Duurzaam Geld Gids. Het duurzaam sparen en beleggen groeide ook vorig jaar weer stukken harder dan de gewone markt: met 24 procent zelfs. Alle spaarders bij elkaar hebben nu 10 miljard euro in duurzame rekeningen zitten. Wie precies de verschillen wil weten wat de ene of de andere bank onder duurzaam verstaat, kan deze gids als PDF downloaden.

Lees het volledige artikel van P-Plus via de link.

Share Button