Fortis komt met duurzaam energiefonds

Fortis Investments heeft een duurzaam energiefonds gelanceerd. Het Clean Energy Fund richt zich op wind, solar en biomassa. Doel is om 400 miljoen euro uit de markt te halen. Fortis Bank, de moedermaatschappij, steekt 50 miljoen euro in het fonds.

Het fonds zal worden beheerd door vijf in Londen gevestigde managers. Het team wordt bijgestaan door een adviesraad van deskundigen uit de industrie.

Om het risico te spreiden zal in verschillende technologieën, regios en valuta’s worden belegd.

Duurzame energie
Technisch directeur van het fonds wordt Peter Dickson. Hij gelooft dat een fonds dat inveseert in duurzame energieprojecten thans succesvol kan zijn gelet op scherpere overheidswetgeving en toenemende aandacht in samenleving en bedrijfsleven voor schone energie.

Afgelopen jaren zijn meerdere fondshuizen actief geworden op dit terrein. Zo kent Schroder het Global Climate Change Fund, F&C het Global Climate Change Opportunities Fund en Pictet het Clean Energy Fund.

ASN Bank kent het ASN Milieu- en Waterfonds en Delta Lloyd het Water & Klimaatfonds, terwijl Robeco en ABN AMRO diverse garantieproducten op het terrein van onder meer schoon water hebben geintroduceerd.

Share Button