Kredietcrisis heeft nauwelijks vat op duurzaam beleggen

‘De kredietcrisis fascineert me. Ik geniet elke dag. Want de les die ik eruit trek is dat overheden wel degelijk snel kunnen reageren als ze dat willen’, zegt de Amsterdamse ondernemer Robert Rubinstein

‘We klagen altijd dat Den Haag de files niet kan oplossen of dat het onderwijs te wensen overlaat. Kijk eens wat minister Wouter Bos nu doet. Hij neemt de banken over en stelt tientallen miljarden beschikbaar als noodkrediet. De politiek is bij machte snel te handelen als het wil. Dat verhoogt het aanzien van de overheid. Dus zeg ik: los ook die andere problemen op met dezelfde voortvarendheid. Zorg voor een duurzame samenleving. Een New Green Deal, zoals Roosevelt deed in de jaren dertig.’

Rubinstein definieert duurzaamheid als meer doen met minder. ‘Minder grondstoffen, energie, water. De industrie en de samenleving kunnen daar veel efficiënter mee omgaan. Bovendien levert het geld op, banen en een duurzame vorm van welvaart en geluk.’

Lees het volledige artikel via de link (alleen voor FD-abonnees)

Share Button