Van der Hoeven prest banken tot kredieten aan duurzame sector

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken (EZ) heeft vrijdag bij de banken erop aangedrongen meer kredieten te verstrekken aan projecten op het gebied van duurzame energie. De banken maken nu ‘onvoldoende’ gebruik van de garantieregelingen van EZ met een omvang van in totaal euro 2,4 mrd, zo liet de minister na afloop van het overleg met de banken weten.

Rabobank, ABN Amro, ING, Fortis, NIBC, Frieslandbank, Van Lanschot, Triodos en RBS hebben de intentie uitgesproken de garantieregelingen vaker te zullen gebruiken. Ook hebben ze beloofd de regelingen ‘actief binnen hun eigen organisatie’ uit te dragen, aldus de minister die ‘de vinger aan de pols’ houdt en bekijkt of ‘nog andere instrumenten nodig zijn’.

Lees het volledige artikel via de link.

Share Button