Onderzoek: aantal duurzame beleggers in 2008 toegenomen tot 16%

Millward Brown heeft in het voorjaar van 2009 weer haar jaarlijks onderzoek onder particuliere beleggers uitgevoerd. Dit is de dertiende editie sinds 1997. Er zijn 1.008 huishoudens ondervraagd die beleggen in individuele aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, derivaten, aandelenlease of structured products.

Nederland telt in het voorjaar van 2009 in totaal 950.000 beleggende huishoudens, wat neerkomt op een afname van procentueel 30% en welgeteld 410.000 beleggers. In het voorjaar van 2009, zien we de gevolgen van de financiële crisis. Veel particuliere beleggers hebben verliezen moeten incasseren en kozen eieren voor hun geld. De financiële crisis treft vrijwel alle sectoren en heeft een nog grotere impact op de populariteit van beleggen dan we zagen in de jaren 2002-2003 toen de gevolgen zichtbaar werden van de ICT-crisis; destijds gooide 18% van de beleggende huishoudens de figuurlijke handdoek in de ring.

De interesse voor duurzaam beleggen neemt nog altijd toe. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal beleggers gestegen van 12% naar 16%. Het betreft hier een verdubbeling in vergelijking met 2007.

Share Button