Máxima: ‘Het gaat goed met microfinanciering’

Tijdens de bijeenkomst van het Landelijk Netwerk Microfinanciering in IJsselstein maakte Prinses Máxima samen met staatssecretaris Frank Heemskerk de cijfers bekend.

"Als we zo doorgaan overtreffen we onze eigen plannen!" zei de prinses enthousiast. "In vier maanden tijd hebben in totaal al 175 ondernemers een klein krediet ontvangen, variërend van 500 euro tot 35 duizend euro. Wij dachten in dit jaar 500 ondernemers aan coaching en krediet te kunnen helpen. Er zijn tot nu toe al 1150 aanvragen voor microfinanciering binnen gekomen."

Ook staatssecretaris Heemskerk is positief over de microfinanciering. Voor de banken zijn de risico’s vaak te hoog en de opbrengst te klein. Vandaar dat de overheid de ondernemers op deze manier een steun in de rug kan bieden.

Share Button