De grote beleggers zijn om en stoppen hun geld al in groene gebouwen

Tot voor kort was duurzaam bouwen of renoveren alleen mogelijk met fiscale steun en een flinke dosis idealisme. Die tijd is defintief voorbij, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht.

TNT Group maakte vorig jaar bekend de operaties te huisvesten in een aantal gloednieuwe ‘groene’ gebouwen. Het is slechts één voorbeeld van een onderneming die overgaat op duurzaam vastgoed. Tegelijkertijd laat het zien dat ‘groen’ en schone schijn dicht bij elkaar zitten: wat gebeurt er met de blijkbaar niet-duurzame huidige gebouwen van TNT?

Als gebruikers van gebouwen op grotere schaal milieu-overwegingen gaan gebruiken bij hun huisvestingsbeslissingen, dan kunnen de aanbieders van gebouwen niet achter blijven. Dat heeft grote gevolgen voor de commerciële vastgoedmarkt. Als duurzame of ‘groene’ gebouwen structureel meer gevraagd worden dan andere gebouwen, dan zou zich dat moeten vertalen in betere beleggingsprestaties van die groene gebouwen.

Lees het volledige artikel via de link.

Share Button