Giuseppe van der Helm per 1 juli 2009 voorzitter van het European Responsible and Sustainable Investment Forum (Eurosif).

Bron
VBDO

Links
Eurosif

Per 1 juli jongstleden is Giuseppe van der Helm, naast directeur van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling, ook voorzitter van de European Responsible and Sustainable Investment Forum (Eurosif). Dit is de Europese overkoepelende organisatie, waar de VBDO en haar Europese zusterorganisaties bij zijn aangesloten.

“ Eurosif heeft in hoog tempo meer aangesloten leden gekregen. De macht van de organisatie is gegroeid. De invulling van deze functie zal met mijn aantreden meer publiek worden. Een van mijn eerste taken als voorzitter van deze organisatie is om een follow up te geven aan de brief die Eurosif aan Barosso, voorzitter van de Europese Commissie, heeft geschreven. In die brief deed Eurosif een oproep aan de Europese Commissie om een voorloper te zijn en een voorbeeld om aan te geven hoe milieu, sociale en governance criteria worden opgenomen in de pensioenvoorzieningen de Europese instellingen,” aldus Giuseppe van der Helm.

Giuseppe zit sinds zijn aantreden bij de VBDO in november 2006 ook in het bestuur van Eurosif. Een jaar geleden werd hij vice voorzitter.

Share Button