Tweederde van de Nederlandse verzekeraars heeft geen duurzaam beleggingsbeleid

Uit onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) blijkt dat slechts 9 van de 30 onderzochte Nederlandse verzekeraars een maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid hebben, echter zij maken daarbij slechts gebruik van een beperkt aantal instrumenten en criteria op het gebied van duurzaamheid.

Bij een groot deel van de verzekeraars constateert de VBDO een gebrek aan transparantie. Een deel van de onderzochte verzekeraars heeft geen duidelijke omschrijving van het gebruik van Environmental, Social en Governance (ESG) –criteria bij hun beleggingsbeleid. Bij 6 van de onderzochte verzekeraars is het mogelijk om als consument te kiezen voor een duurzame beleggingsverzekering voor hun pensioen.
Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksbureau Profundo en mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Oxfam Novib.

Share Button