ABN Amro is niet groen maar bruin

De duurzame strategie van ABN Amro en Fortis is ondermaats. Grootaandeelhouder het Rijk maalt er niet om, maar jonge werknemers komen in opstand.

Ondanks dat klanten, werknemers en (internationale) regelgeving vragen om een structureel duurzaam beleid, doet ABN Amro het al een jaar of twee zonder afdeling sustainability. Van de relevante ranglijsten voor duurzame ondernemers is de bank verdwenen. Media en milieuorganisaties noemen ABN Amro niet groen maar bruin, en namens de grootaandeelhouder meldde toenmalig minister Wouter Bos van Financiën onlangs dat hij geen instrumenten heeft om ‘te sturen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen’.
Vincent van Assum heeft de laatste jaren een hoop ellende over zich heen gekregen, desondanks blijft hij een optimistisch man die gelooft in een mooie groene toekomst voor zijn bank. Van Assem is medeverantwoordelijk voor de duurzame strategie bij ABN Amro en fusiepartner Fortis. Hij vindt dat er – ondanks alle kritiek – de afgelopen tweeënhalf jaar best veel is gebeurd op het gebied van duurzaamheid.

Lees het volledige artikel via de link.

Share Button