TRIODOS en UPC starten bouw duurzaam kantoorpand

Op woensdag 17 maart aanstaande ondertekenen Ritchy Drost, CFO van UPC Nederland, Bert Krikke van Triodos bank en Henk Deinum, wethouder van de gemeente Leeuwarden een contract waarmee het startsein wordt gegeven voor de bouw van het nieuwe UPC-kantoorpand aan de Reviusstraat 2 te Leeuwarden. Dit kantoorpand is het eerst in Europa die de Breeam Excellent score haalt, de op een na hoogst mogelijke score voor duurzaamheid.

Tijdens een informele persbijeenkomst zullen Ritchy Drost van UPC Nederland, architect Paul de Ruiter en wethouder Henk Deinum van de gemeente Leeuwarden een nadere toelichting geven op de totstandkoming van het ontwerp.

In het nieuwe kantoorpand zullen ca. 450 callcenter-medewerkers hun intrek nemen. Het gebouw is ontworpen rond de medewerkers waarbij prettig werken voorop staat. Dit zal worden toegelicht door Ritchy Drost.

Architect Paul de Ruiter zal toelichten op welke wijze het pand een van de meest duurzame gebouwen van Nederland gaat worden. Ook zal een artist impresion worden gepresenteerd.

Het gebouw wordt ontwikkeld door Triodos Real Estate. Het bruto vloeroppervlak is 7800 m2 en de inhoud is 32.000 kubieke meter. De bouw van het nieuwe kantoor start in juni 2010. De oplevering staat gepland voor eind 2011.

De ondertekening en informele presentatie is gepland op woensdag 17 maart 2010

Share Button