87% van de consumenten wil dat hun bank ethisch verantwoord belegt

Uit onderzoek van HoogsteRente.nl blijkt dat maar liefst 87% van de 1000 ondervraagde consumenten wil dat hun bank belegt met oog voor mens en milieu. Ethisch sparen heeft de toekomst, aldus de respondenten.

Deze uitkomsten bewijzen dat ook in geldzaken de duurzaamheidtrend steeds dieper doorzet. Steeds meer klanten willen dat hun beleggingen voor een goede zaak worden gebruikt. Geen wapens, geen pijpleidingen die het milieu schade toebrengen, geen vernietiging van tropische bossen en andere schadelijke beleggingen waarvan rente wordt uitbetaald.

De klant verwacht een banksector die zich dienstbaar maakt en maatschappelijke thema’s serieus neemt. Exorbitante bonussen voor bankiers horen wat betreft de respondenten niet in dit rijtje thuis. Voor bijna 49% van de respondenten zou dit reden zijn om van bank te wisselen.

Als banken slechts een deel van hun investeringen verduurzamen, heeft dat al grote impact. Veel schade aan mens en milieu wordt voorkomen en er komen enorme bedragen beschikbaar voor duurzame investeringen die de levens van miljoenen mensen kunnen verbeteren, bijvoorbeeld in zonnecollectoren en duurzame landbouw.

Share Button