Er zit nog volop rek in microkrediet

In Nederland is microfinanciering een miljardenindustrie die kredietcrisis goed heeft doorstaan.

Een financiële innovatie met een goed gevoel. Dat zijn de microkredietobligaties die de in Ouderkerk aan de Amstel gevestigde ontwikkelingsorganisatie Nots binnenkort in de markt zet. Maar misschien is het nog wel meer een graadmeter voor de ontwikkeling van een hele sector.

In Nederland hebben de belangrijke microkredietfondsen in de voorbije jaren bij elkaar euro 1,1 mrd opgehaald, becijfert SNS Asset Management. Die bank richt zich met twee fondsen op de institutionele markt en heeft euro 320 mln onder beheer. FMO heeft een microkredietportefeuille van euro 358 mln. Uit cijfers van vier Nederlandse retailfondsen bleek dat zij vorig jaar gezamenlijk euro 242 mln ophaalden. Daarnaast heeft het Britse Grassroots Capital hier vele tientallen miljoenen opgehaald bij de pensioenfondsen.

Lees het volledige artikel via de link.

Share Button