Hessel Abbink Spaink is nieuwe Avanslector Finance & Sustainability

Avans heeft er een lector bij: per 1 september is Hessel Abbink Spaink lector Finance and Sustainability. Het lectoraat is een samenwerking tussen de Academie voor Algemeen Financieel Management (AAFM) in Breda en de Academie voor Financieel Management (AFM) in Den Bosch.

Duurzaam investeren
Het lectoraat Finance and Sustainability (financiën en duurzaamheid) richt zich op duurzaamheid in de financiële wereld. Het gaat onderwerpen onderzoeken en behandelen zoals duurzaam investeren en duurzaam beleggen, waarbij ook de wereldwijde economische crisis in het achterhoofd wordt gehouden.

De nieuwe lector is de eerste in het Nederlandse hbo op het gebied van Finance and Sustainability. Daarnaast gaat een kenniskring van docenten van AAFM en AFM samenwerken om duurzaamheid een vaste plek te geven binnen de opleidingen Bedrijfseconomie en Accountancy. Studenten leren naast het denken in winst en rendement in de vorm van geld, ook professioneel na te denken over winst en rendement door maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Expertisecentrum
Abbink Spaink werkte in het verleden bij Shell en de Rabobank. Hij is tegenwoordig partner in adviesbureau Applied Ethics Associates, dat bedrijven, overheden en non-profitorganisaties adviseert over (ethische) vraagstukken rondom financiën en duurzaamheid.

Binnen Avans is Finance and Sustainability het vierde lectoraat op het gebied van duurzaamheid, naast de lectoraten Duurzame Bedrijfsvoering, Duurzame Energie en Innovatie Bouwproces en Techniek. De vier lectoraten zijn verenigd in het Expertisecentrum Duurzame Innovatie (EDI).

Share Button