De Jager kan weinig met Eerlijke Bankwijzer

Minister Jan Kees de Jager van Financiën ziet in de Eerlijke Bankwijzer geen aanleiding om banken aan te spreken op hun investeringsbeslissingen. De Jager heeft dat de Kamer maandag laten weten.

De Eerlijke Bankwijzer is een onderzoek van Amnesty International, FNV Mondiaal, Oxfam Novib, Milieudefensie en de Dierenbescherming. De organisaties vinden dat Nederlandse banken te weinig doen om te voorkomen dat de olieconcerns en mijnbouwbedrijven waar ze in investeren de mensenrechten schenden.

De PvdA had daar Kamervragen over gesteld aan het kabinet. De Jager antwoordt maandag dat opzet en omvang van het onderzoek naar zijn oordeel geen aanleiding geven om vergaande conclusies te verbinden over het beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen of de investeringsbeslissingen van de Nederlandse banken.

Share Button