Russell maakt duurzaam beleggen meetbaar met Sustainalytics

Bron
Rusell

Russell Investments heeft een overeenkomst gesloten met Sustainalytics om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar verantwoorde beleggingen. Sustainalytics levert ESG-data (environmental, social, governance) op bedrijfsniveau. Daarmee kan Russell Investments beoordelen welke gevolgen ESG-criteria hebben voor het risico en rendement van haar beleggingsportefeuilles en fondsen.

Russell constateert dat klanten steeds meer ‘duurzame’ eisen stellen aan beleggingen, mede onder invloed van strengere regelgeving. Sustainalytics beoordeelt bedrijven op basis van zeventig tot negentig prestatie-indicatoren, waarvan de weging per sector verschilt.

De ESG-data van Sustainalytics stellen Russell in staat professionele impactanalyses te maken. Klanten van Russell kunnen zo hun eigen aanpak rondom verantwoord beleggen ontwikkelen en zich voorbereiden op de langetermijngevolgen van dit thema.

Helma Verkouw, mede-oprichter van de Russell Global Sustainability Council en verantwoord-beleggingsspecialist bij Russell in Amsterdam: ’Voor onze Noord-Europese klanten is dit een belangrijke stap voorwaarts. Wereldwijd zien we de interesse in duurzaam beleggen toenemen,maar in Nederland en Scandinavië is dit al veel langer een feit. Zij willen weten wat de impact is van maatschappelijk verantwoord ondernemen, culturele veranderingen en regelgeving op hun Russell-beleggingen.’

ESG belangrijker
Michael Jantzi, bestuursvoorzitter van Sustainalytics, voegt daaraan toe: ’Het belang van ESG zal alleen maar toenemen bij het nemen van beleggingsbeslissingen. De afgelopen vijf jaar hebben we een enorme groei gezien van de Principles for Responsible Investment van de Verenigde Naties. Daar staan inmiddels meer dan negenhonderd handtekeningen onder, die samen goed zijn voor ongeveer 30 biljoen dollar beheerd vermogen. Sustainalytics heeft meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van ESG en verantwoord beleggen. ESG-analyses, zoals die nu aan Russell worden geleverd, worden steeds vaker gevraagd door beleggers.’

Share Button