Code duurzaam beleggen voor verzekeraars

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van woensdag 21 december hebben de leden van het Verbond van Verzekeraars met algemene stemmen een flink aantal gedragscodes aangenomen. De Code Duurzaam Beleggen bindt het beleggingsbeleid van leden van het Verbond aan duidelijke regels.

Volgens algemeen directeur van het Verbond Richard Weurding wordt duurzaamheid het sleutelwoord voor de komende periode voor de sector. Hij is daarom blij dat de code die met ingang van 2012 in werking treedt, is aanvaard.
Nederlandse verzekeraars beheren in totaal een bedrag van circa 356 miljard euro aan belegd vermogen en horen daarmee tot de grootste beleggers. De code schrijft leden van het Verbond de United Nations Principles for Responsible Investment voor. Dat betekent dat verzekeraars in hun beleggingen milieu-, sociale en governance-aspecten moeten betrekken. Ook zullen verzekeraars de tien VN-principes op het gebied van mensenrechten, arbeidsrechten, milieu en anticorruptie moeten respecteren. Daarnaast verbiedt de code beleggingen in controversiële wapens.

Share Button