ASN Bank financiert groenste kantoor in Nederland

Bron
ASN Bank

Op 5 april 2012 opent de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 in Venlo haar deuren. Onderdeel daarvan is Villa Flora, het groenste kantoorgebouw van Nederland, dat langs de A73 ter hoogte van Venlo staat. De ASN Bank heeft de bouw van Villa Flora voor 8,15 miljoen euro gefinancierd.

Architect J n Kristinsson heeft het gebouw ontworpen volgens het ^cradle to cradle-concept. De bouwmaterialen zijn milieuvriendelijk, de energie is duurzaam en het water in het gebouw wordt hergebruikt. Villa Flora bevat ruim tienduizend vierkante meter aan vloeroppervlak. Het gebouw is deels ingericht als expositie voor glastuinbouw, deels met kantoorwerkplekken in het groen.

Het is energetisch volledig zelfvoorzienend. Zo zorgt warmte-koude-opslag gedurende alle seizoenen voor een prettige binnentemperatuur. Elektriciteit wordt opgewekt uit het verzamelde organische afval. Daarnaast dient Villa Flora als proeflab voor recente technologische doorbraken die het duurzame bouwen in een stroomversnelling kunnen brengen, zoals de lagetemperatuurtechnologie en het ademende raam .

De ASN Bank zet een belangrijk deel van haar kredieten uit in de sector duurzaam bouwen. Hier leest u wat we nog meer op dit gebied financieren.

Share Button