Amsterdam moet eerlijker bankieren

Amsterdam bankiert bij een bank die op belangrijke maatschappelijke thema’s ruim onvoldoende scoort. De Partij voor de Dieren Amsterdam vindt dit onacceptabel en wil dat Amsterdam eerlijker gaat bankieren. Fractievoorzitter Johnas van Lammeren dient hiertoe vandaag een voorstel in.

Johnas van Lammeren: “Het is belachelijk dat belastinggeld van Amsterdammers onder andere wordt ondergebracht bij een bank die volgens de Eerlijke Bankwijzer ruim onvoldoende scoort op beleid over belasting en corruptie, dierenwelzijn, gezondheid en klimaatverandering, en die ‘twijfelachtig’ scoort op wapenbeleid. Dat kán en moet anders. Banken zoals Triodos en ASN Bank laten zien dat je met geld kunt bijdragen aan de maatschappij door te investeren in bijvoorbeeld een beter milieu, mensenrechten en dierenwelzijn. Amsterdammers moeten ervan op aan kunnen dat hun geld niet door de achterdeur wordt gebruikt om kernwapens en circussen met wilde dieren te steunen. Daarom dienen wij vandaag dit voorstel in.”

Share Button