Totaal vermogen van beleggingsfondsen in beheer bij Triodos Investment Management groeit met 8%

Het totaal aan vermogen van de door Triodos Investment Management beheerde beleggingsfondsen is in het eerste halfjaar van 2013 met 8% toegenomen tot EUR 2,4 miljard. In dezelfde periode in 2012 was de groei 2%.

Triodos Groenfonds groeide met 25% tot EUR 625 miljoen door de overname van de activa van BNP Paribas Groenfonds. Ook een sterke groei van Triodos Fair Share Fund (19%), Triodos SICAV I (14%) en Triodos Microfinance Fund (16%) hebben bijgedragen aan deze groei.

Het beheerd vermogen van Triodos Vastgoedfonds daalde met 3%, door de negatieve herwaardering van de vastgoedportefeuille. Handel in aandelen in dit fonds was van 13 februari 2013 tot 15 juli 2013 opgeschort, zodat de fondsbeheerder het fonds kon omvormen van een open-end fonds tot een closed-end fonds. Het totale vermogen in beheer van Triodos Cultuurfonds daalde met 11 procent. Belangrijkste reden voor de daling is de afschaffing van het fiscaal voordeel voor cultureel beleggen per 1 januari 2013.

Triodos beleggingsfondsen bieden beleggers de mogelijkheid om direct te beleggen in duurzame sectoren. Deze sectoren variëren van microfinanciering, duurzame energie en biologische landbouw tot culturele instellingen, duurzaam vastgoed en beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld presteren op sociaal- en milieubeleid. De directie over de beleggingsfondsen wordt gevoerd door Triodos Investment Management, een 100% dochter van Triodos Bank NV.

Share Button