DoubleDividend krijgt AFM-vergunning als vermogensbeheerder

DoubleDividend heeft een uitbreiding op de vergunning voor beleggingsdiensten gekregen van de AFM. Hierdoor kan DoubleDividend naast vermogensadvies ook discretionair vermogensbeheer aanbieden aan stichtingen, vermogende particulieren en institutionele beleggers.

Deze klanten wensen in toenemende mate gespecialiseerd maatwerk binnen de portefeuille op financieel en maatschappelijk vlak, zonder meerkosten. DoubleDividend stelt een verantwoorde beleggingsportefeuille samen door te beleggen in aandelen, obligaties en alternatieven die bestaat uit individuele titels en/of de beste beleggingsfondsen van externe vermogensbeheerders. Er wordt een lage beheervergoeding gehanteerd van maximaal 1% per jaar (incl. BTW), zonder verborgen kosten of provisies van derden.

Naast discretionair vermogensadvies en –beheer, heeft DoubleDividend ook een eerste wereldwijd duurzaam aandelenfonds gelanceerd in april, dat nu een vermogen heeft van EUR 8,0 miljoen. Dit DoubleDividend Equity Fund (DDEF) belegt in de koplopers op het gebied van duurzaamheid, waarbij de analyse van financiële en duurzaamheidscriteria volledig geïntegreerd is.

De DDEF portefeuille bestaat nu uit 29 kwaliteitsaandelen, waarvan 32% inspelen op het gebied van klimaat & energie, 33% op ecosystemen & natuurlijke hulpbronnen en 35% op welzijn & volksgezondheid. Het gaat om bedrijven die bewust zijn van hun maatschappelijke rol en investeren in duurzame oplossingen. In combinatie met een stabiele winstgevendheid zorgt dit voor het weerbare karakter van de portefeuille.

Over DoubleDividend

DoubleDividend werd opgezet in 2007 en groeide uit tot een onafhankelijke financiële dienstverlener, gespecialiseerd in verantwoord beleggen, die wordt gemanaged door vier partners. Zij streven naar zowel solide financiële resultaten als naar investeringen in oplossingen op het gebied van klimaat, ecologie en welzijn. Bij DoubleDividend gaat de keuze voor duurzaamheid niet ten koste van het financieel rendement maar draagt het bij aan het risico- en rendementsprofiel van een beleggingsportefeuille.

Share Button