Financiële sector kan duurzaamheid aanjagen

De afgelopen vijf crisisjaren lag de financiële sector continu onder vuur, falende banken en kortende pensioenfondsen domineerden het nieuws. Maar juist in deze periode maakte verantwoord beleggen een ongekende groei door. Een reden voor nieuw vertrouwen, het is tijd de financiële sector te omarmen als de motor voor een duurzame economie.

Op dit moment wordt op ruim een vijfde van het wereldwijd belegde vermogen een verantwoord beleggingsbeleid toegepast. Daarmee geven steeds meer beleggers aan dat naast een goed rendement ook niet-financiële prestaties van ondernemingen belangrijk zijn. Zij letten vaker op duurzaamheidsissues zoals milieubeleid, sociaal beleid en goed ondernemingsbestuur.

Lees het volledige artikel via de link.

Daan Spaargaren is beleidsmedewerker duurzaamheid bij Eumedion

Share Button