Merkies (SP): Meer aandacht voor duurzaam bankieren

Bron
SP

De Nederlandse bankensector moet een stuk duurzamer. Daarom wil SP-Kamerlid Arnold Merkies een speciale hoorzitting over duurzaam bankieren. De andere partijen in de Tweede Kamer hebben hier woensdag positief op gereageerd.

Duurzaam bankieren krijgt volgens Merkies te weinig aandacht in de Tweede Kamer. ‘Daar moet verandering in komen. We willen allemaal weten wat er gebeurt met het geld dat wij op de bank zetten. Komt het wel goed terecht of worden er zaken mee gefinancierd waarmee mensenrechten in het geding zijn of het milieu wordt geschaad”

Merkies wil dan ook dat banken bij hun investeringen meer rekening houden met de sociale consequenties en de gevolgen voor de leefomgeving. Daarnaast moeten zij veel transparanter zijn over hoe ze hun geld beleggen.

Share Button