VBDO: Staatsbanken duurzaam terug op de markt

De overheid die een staatsbank weer op de markt terugbrengt als duurzame bank. Dat zou volgens Giuseppe van der Helm (VBDO) pas een hoogtepunt in de geschiedenis van het duurzame geld in Nederland zijn.

e directeur van Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) is buitengewoon kritisch op het lijstje met vorderingen in de financiële sector, die P+ in dit nieuwe nummer presenteert. Al die jaartallen gaan volgens hem niet de definitieve geschiedenisboekjes halen.

Dat zegt hij in een interview met P+. Hij soms daarin op wat volgens hem echte mijlpalen bij de ‘financials’ zouden zijn geweest.

Van der Helm vraagt zich bijvoorbeeld af: “Waar is de Paul Polman van het bankwezen? Iemand die boel openbreekt en een duurzaam perspectief neerzet? Dat zou voor mij een datum zijn om te herinneren. Die situatie is nu nog ver te zoeken.”

Lees het volledige artikel via de link.

Share Button