Grootste pensioenbeheerder kan geen geschikte groene investeringen vinden

Er is werk aan de winkel voor de Nederlandse investeringsinstelling (NII). Dat blijkt uit het Verslag Verantwoord Beleggen 2013 van de grootste Nederlandse pensioenbeheerder APG. "APG heeft geen nieuwe investeringen in duurzame energie of infrastructuur kunnen toevoegen in 2013", zo leest het. Dat lijkt geen onwil, maar meer een kwestie van niet-passende randvoorwaarden.

"Wij zijn voortdurende op zoek naar beleggingen in duurzame energie", zegt woordvoerder asset management van APG Harmen Geers. Toch investeerde zijn bedrijf vorig jaar niets extra’s in duurzame energie. Dat neemt niet weg dat APG, dat beleggingen beheert van vijf pensioenfondsen waaronder het ABP, circa EUR 1 mrd in hernieuwbare energieprojecten heeft uitstaan.

Lees het volledige artikel via de link.

Share Button