Beleggen in bedrijven die de wereld beter maken

Wie duurzaam wil beleggen, kan investeren in de beste bedrijven in iedere categorie, maar je kunt ook alleen in echt ‘goede’ bedrijven stappen.

Behalve het uitsluiten van ondernemingen die zich bezighouden met ‘foute’ activiteiten (tabak of controversiële wapens, maar soms ook dierproeven of genetische manipulatie), kijken beheerders van duurzame beleggingsfondsen ook naar de mate waarin bedrijven oog hebben voor mens en milieu.

Vervolgens worden beleggingsbeslissingen over het algemeen genomen op basis van het best-in- class-principe. Critici wijzen erop dat een bedrijf dat het ‘beste’ scoort in een bepaalde sector of industrie niet per se duurzaam bezig hoeft te zijn. Wat is bijvoorbeeld het meest duurzame oliebedrijf?

Lees het volledige artikel via de link.

Share Button