Sterke groei voor microfinancieringsfondsen en Triodos Sustainable Funds

Het totaal aan vermogen van de Triodos beleggingsfondsen is in het eerste halfjaar van 2015 met 10% toegenomen tot EUR 2,9 miljard.

De Triodos Sustainable Funds (Triodos SICAV I), die beleggen in beursgenoteerde bedrijven, hebben opnieuw een sterke groei doorgemaakt. In het eerste halfjaar van 2015 is het beheerd vermogen van deze fondsen met 19% gestegen tot EUR 1.219 miljoen. De fondsen die actief zijn op het gebied van microfinancieringen in opkomende markten, meer specifiek Triodos Fair Share Fund en Triodos Microfinance Fund, kenden ook een belangrijke groei met respectievelijk 11% en 17%.

Marilou van Golstein Brouwers, Managing Director van Triodos Investment Management: “Een toenemend aantal investeerders ziet impact beleggen niet langer als een relatief onbekend en kleinschalig niche product, maar als een volwaardig onderdeel van de beleggingsportefeuille. Dit heeft tot gevolg dat zij steeds vaker actief op zoek gaan naar beleggingsoplossingen die bijdragen aan een verdere verduurzaming van de samenleving. Deze positieve ontwikkeling zien wij ondermeer terug in de aanhoudende groei van ons beheerd vermogen.”

Triodos Organic Growth Fund, een lange termijn private equity fonds dat zich richt op de koplopers in de biologische en duurzame consumentenmarkt in Europa, heeft eveneens positief bijgedragen aan de groei van het beheerd vermogen. In het eerste halfjaar van 2015 groeide het fonds met 9% tot EUR 32 miljoen. Triodos Renewables Europe Fund noteerde een lichte daling van het beheerd vermogen van 5% tot EUR 60 miljoen. De op Nederland gerichte fondsen Triodos Groenfonds, Triodos Cultuurfonds en Triodos Vastgoedfonds kenden eveneens een geringe daling van het beheerd vermogen. Triodos Groenfonds daalde met 4% tot EUR 596 miljoen. Triodos Cultuurfonds en Triodos Vastgoedfonds daalden beiden met 1% tot EUR 96 miljoen en EUR 69 miljoen.

De Triodos beleggingsfondsen bieden beleggers de mogelijkheid om direct te beleggen in duurzame sectoren. Deze sectoren variëren van microfinanciering in opkomende markten, duurzame energie en biologische landbouw tot culturele instellingen, duurzaam vastgoed en beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld presteren op sociaal- en milieubeleid.

Share Button