ACTIAM brengt vier verantwoorde index aandelenfondsen naar de beurs

Bron
Actiam

Vandaag viert fonds- en vermogensbeheerder ACTIAM de beursintroductie van vier verantwoorde index aandelenfondsen voor de retailmarkt. De handel in de ACTIAM Verantwoorde Index Aandelenfondsen (AVIA’s), startte op vrijdag 28 augustus. Vanochtend werd de eerste koers met het luiden van de beursgong bij Euronext Amsterdam gevierd. Gongluider was Jacob de Wit, directievoorzitter van ACTIAM: “Wij zijn ervan overtuigd met deze fondsen een uniek productpallet neer te zetten. Met een efficiënte structuur, lage kosten en bovenal een verantwoord beleggingsbeleid.”

Rabobank en Staalbankiers voegen de ACTIAM Verantwoorde Index Aandelenfondsen als eerste toe aan hun assortiment. Particuliere beleggers kunnen de fondsen via deze, en in de toekomst ook andere, aanbieders aanschaffen. De Wit: “Wij heten Rabobank, Staalbankiers en beleggers in onze index producten van harte welkom. Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen dat zij daarmee tonen in ACTIAM en in onze producten. De beursnotering van de AVIA’s is een belangrijke mijlpaal voor ACTIAM en de groei van haar activiteiten.”

Verantwoord beleggen
Bart Mantje, Senior Product & Relationship Manager bij ACTIAM: "Wij zijn verheugd dat we na een gedegen voorbereiding vier aantrekkelijke verantwoorde index aandelenfondsen beschikbaar kunnen stellen aan de retailmarkt. De fondsen zijn een verrijking voor de Nederlandse retailbelegger: het combineert een verantwoord beleggingsbeleid met transparantie, kostenefficiëntie en een optimale fiscale structuur.” ACTIAM belegt voor haar AVIA-klanten op verantwoorde wijze. Hierbij worden strikte uitgangspunten gehanteerd, de zogeheten fundamentele beleggingsbeginselen. Deze hebben betrekking op de rechten van de mens, fundamentele arbeidsrechten, corruptie, milieu, wapens en klant- en productintegriteit. Daarnaast voert ACTIAM engagement, waarbij bedrijven via dialoog bewogen worden om onverantwoord beleid te veranderen. Tot slot maakt ACTIAM gebruik van haar stemrecht als investeerder.

Share Button