Lendahand doet grootste aandelenuitgifte via crowdfunding in Nederland

Bron
Lendahand

Lendahand groeit snel. Waar in heel 2014 via het crowdfunding platform voor circa € 850.000,- werd uitgeleend aan ondernemers in opkomende markten, is er in de eerste 8 maanden van 2015 al ruim € 2 miljoen gecrowdfund. Om deze groei door te kunnen zetten in 2016, heeft Lendahand minimaal € 350.000,- aan kapitaal nodig. Daarom start de sociale crowdfunder vandaag met een financieringsronde op de website van Symbid. Nog niet eerder is er in Nederland via crowdfunding een dergelijk bedrag met de verkoop van aandelen gerealiseerd.

“Ons maandelijkse volume groeit met 10% in 2015″, zegt Peter Heijen, oprichter en CEO van Lendahand. “Daarmee zijn we vermoedelijk het snelst groeiende crowdfunding platform van Nederland. We voorzien dat deze groei komend jaar nog harder zal doorzetten. Om ons platform daar klaar voor te maken, en voor onze expansieplannen, hebben we extra kapitaal nodig. Vandaar deze aandelenuitgifte.”

Mesokrediet versterkt groei

Het concept van Lendahand is eenvoudig: Nederlandse particuliere investeerders verstrekken mesokredieten (leningen tussen € 1.000,- en € 50.000,-) aan MKB-ondernemers in opkomende landen. Met die lening kunnen de ondernemers hun omzet vergroten en werkgelegenheid creëren. Tegelijkertijd levert het de uitlener een financieel rendement op van 3 tot 4 procent rente op jaarbasis. Nederlanders die kiezen voor sociaal beleggen kunnen bij Lendahand zelf een keuze maken uit het type project en het land waarin zij willen investeren. Lendahand is actief op de Filipijnen, in Colombia en Ghana. Binnenkort zullen er twee nieuwe landen worden toegevoegd op de website. “Crowdfunding is momenteel een hot item”, zegt Heijen. “Nu de rente op spaarrekeningen onverminderd laag blijft, zoeken veel mensen naar alternatieven om te investeren. We zien dat steeds meer mensen in Nederland zich realiseren dat het mes aan 2 kanten snijdt als ze een verantwoord deel van hun vermogen bij ons uitzetten: enerzijds dragen ze bij aan armoedebestrijding elders in de wereld en anderzijds ontvangen ze een gezond rendement op hun vermogen.

Voorwaarden aandelenuitgifte
Door de aandelen uit te geven via crowdfunding kunnen investeerders mede-eigenaar worden van Lendahand en zodoende meeprofiteren van het succes.

Share Button