Koningin Máxima vergadert met duurzame banken

Hare Majesteit Koningin Máxima was dinsdagmiddag 8 maart aanwezig bij een paneldiscussie tijdens de jaarvergadering van de Global Alliance for Banking on Values (GABV), gehost door Triodos Bank.

De drie dagen durende besloten bijeenkomst heeft als thema ‘It’s Banking. But not as we know it’ gaat onder andere over de invloed van technologische ontwikkelingen op bankieren. Koningin Máxima bezoekt de bijeenkomst in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Zij was in 2009 ook bij de oprichting van de Global Alliance door onder andere Triodos Bank aanwezig.

Duurzame banken

De Global Alliance for Banking Values (GABV) is een internationale organisatie van 28 duurzame banken die zich richt op het financieren van bedrijven en instellingen die met hun activiteiten bijdragen aan een duurzame economie. Ook stimuleert zij spaarders om bewust met geld om te gaan.

Tijdens de jaarvergadering praten de CEO’s van de banken onder meer over de trends in de economie en de ontwikkelingen in de financiële sector. Het centrale thema is de betekenis van technologische ontwikkelingen voor de relatie tussen de GABV en haar klanten.

Share Button