Vier tips aan waardengedreven banken van Thomas Rau

“Duurzaamheid is niet veel meer dan het verbeteren van een vastgelopen economisch systeem. Want het betekent alleen maar dat de dingen die we doen en maken, iets minder milieuvervuilend zijn. Dat klinkt mooi, maar is niet genoeg. We moeten de economie opnieuw uitvinden.” Dat zegt architect Thomas Rau. Waardengedreven banken zijn onmisbaar bij die vernieuwing.

Rau was begin maart een van de sprekers op de jaarlijkse bijeenkomst van het wereldwijde netwerk van duurzame banken: de Global Alliance for Banking on Values (GABV). Het netwerk telt 28 duurzame banken met gezamenlijk ruim 20 miljoen klanten. De jaarvergadering van de GABV vond plaats op het hoofdkantoor van Triodos Bank in aanwezigheid van Koningin Máxima. Minister van Financiën Dijsselbloem sprak de aanwezigen toe via een videoboodschap.  Bekijk de video hier en lees daaronder de tips van Thomas Rau en andere sprekers om de groeiende beweging van waardengedreven banken nog effectiever en inspirerender te maken.

Lees het volledige artikel

Share Button