Nederlandse fondshuizen langs de duurzame meetlat

De Morningstar Sustainability Rating biedt beleggers een hulpmiddel om de mate van duurzaamheid van een fonds te beoordelen. In dit artikel legt Morningstar het fondsengamma van Nederlandse fondshuizen langs de duurzame meetlat. 

rating

Conclusies specifieke duurzame fondshuizen:

  • Voor ASN kent Morningstar aan een drietal fondsen een Morningstar Sustainability Rating toe. Daaronder het ASN Duurzaam Aandelenfonds dat een vijftal Globes draagt, de hoogst mogelijke rating. Gemiddeld hebben de drie ASN fondsen een rating van 4,67 Globes.
  • Drie fondsen van Triodos hebben een Morningstar Sustainability Rating toegekend gekregen. Hier ligt het gemiddelde aantal Globes op 4, terwijl Triodos Sustainable Equity 5 Globes heeft.
  • Voor de duurzame dochter van Robeco, RobecoSAM, beoordeelde Morningstar een elftal fondsen. Gemiddeld bedraagt het aantal Globes 4, waarmee ook dit duurzame fondshuis voor de test lijkt te slagen. Slechts eén fonds kent een rating van 2 Globes en twee andere fondsen 3 Globes. Alle overige fondsen hebben 4 of 5 Globes.

Rating alle fondshuizen:

ESG NL fondsen score Ronald vG

Lees het volledige artikel

Share Button