Rutte 2 herstelt schade Groenfondsen Rutte 1

Bron
P+

Het kabinet Rutte 2 begint de afbraak van de Groenfondsen door kabinet Rutte 1 te herstellen. Er komen voor beleggers naar verwachting veel nieuwe projecten met belastingvoordelen vrij.

Hoe zit het ook weer? Wie deelneemt in een Groenfonds, is vrijgesteld van vermogensrendementsheffing. Spaarders en beleggers betalen normaal 1,2 procent vermogensrendementsheffing over het gespaarde of belegde bedrag (30 procent over het forfaitaire rendement van 4 procent geeft 1,2 procent). Het is een aanslag die al jaren ter discussie staat, sinds het met de lage rente op gewoon spaargeld vrijwel onmogelijk is dit rendement te halen. De fiscus eist dus meer geld dan reguliere spaarders -of onfortuinlijke beleggers- ontvangen.

Lees het volledige artikel

Share Button