ASN Duurzaam Mixfonds wint Thomson Reuters Lipper Fund Award

Bron
ASN Bank

Het ASN Duurzaam Mixfonds heeft op maandag 11 april de Thomson Reuters Lipper Fund Award gewonnen in de categorie “Mixed Asset Eur Balanced Global”. Lipper onderzocht 48 wereldwijd beleggende mixfondsen over een periode van drie jaar. Het ASN Duurzaam Mixfonds kwam als beste fonds uit de vergelijking. 

Ook op basis van zijn prestaties over vijf en tien jaar kreeg het fonds een erkenning. Voor deze periodes rijkt Lipper een “Certificate” uit. Daaruit blijkt dat het ASN Duurzaam Mixfonds ook over deze periodes bezien een beter mixfonds is dan tientallen vergelijkbare fondsen.

Twee belangrijke prijzen

Dit is al de tweede belangrijke prijs voor het ASN Duurzaam Mixfonds in 2016. Eerder won het de vwd Cash Fund Award in de categorie Mixed Global Currency Balanced.

Thomson Reuters Lipper Fund Awards:

De Thomson Reuters Lipper Awards worden al ruim dertig jaar in meer dan twintig landen uitgereikt. Ze worden gewonnen door fondsen en fondsbeheerders die consequent betere prestaties leveren dan andere, vergelijkbare fondsen. Daarbij worden de fondsen beoordeeld op uitgebreide, kwantitatieve criteria.

… uitgebreide data en methodiek …

Lipper beoordeelt fondsen op basis van uitgebreide data. Het hanteert daarbij een eigen methodiek waarbij niet alleen de fondsrendementen, maar ook de consistentie van deze – voor risico gecorrigeerde – rendementen worden meegenomen.

… leveren onafhankelijk oordeel op

Dit betekent dat de awards een onafhankelijke, betrouwbare beoordeling van de prestaties weergeven. Deze prijzen worden daarom erg gewaardeerd in de wereld van beleggingsfondsen. Een Thomson Reuters Lipper Award is een prestigieuze onderscheiding met blijvende waarde, die alleen wordt gewonnen door de topfondsen in de beleggingswereld.

Wat maakt het ASN Duurzaam Mixfonds interessant?

Het ASN Duurzaam Mixfonds belegt in aandelen van ondernemingen wereldwijd, en in staatsobligaties van eurolanden. De landen en ondernemingen waarin het fonds belegt, zijn geselecteerd op basis van onze duurzaamheidscriteria. Met het ASN Duurzaam Mixfonds streven we dus naar een goed rendement op lange termijn voor beleggers. En naar een bijdrage aan een rechtvaardige, duurzame samenleving

Share Button