NewB lanceert de eerste duurzame en ethische betaalkaart ter wereld!

Op weg naar de oprichting van een nieuwe coöperatieve bank in België, lanceert NewB een eerste prepaid betaalkaart: de GOODPAY Prepaid MasterCard®

Ziehier, een plantaardige innovatie die een alternatieve wind zal doen waaien in het huidig financieel landschap.

“De GOODPAY Prepaid MasterCard is de eerste stap naar de realisatie van een nieuwe coöperatieve bank in België” stelt Bernard Bayot, voorzitter van de Raad van Bestuur.NewB, agent van de emittent Prepaid Financial Services Limited (PFS), werkt hiervoor samen met verschillende sleutelactoren uit de wereld van de betalingen, zoals producent Gemalto en Rabobank, die de gelden in depot zal houden.

Noel Mora, CEO van PFS: “NewB is geen coöperatie als een andere. De financiële sector is sterk geïnteresseerd in organisaties die meer verantwoord en minder commercieel werken. Dit is een erg boeiende tijd om te werken voor een alternatieve actor in België, en de markt van de prepaid kaart te ontwikkelen.”

Met het engagement van de leden van onze coöperatie, de zowat 50.000 coöperanten waaronder 138 organisaties uit het maatschappelijk middenveld, die allen opkomen voor de 12 waarden van NewB, willen we stap voor stap een bank van vertrouwen opbouwen die dicht staat bij de mensen, een bank die in haar statuten soberheid, eerlijkheid en transparantie waarborgt.

Marco Bosma, financieel directeur van Rabobank: “Als grootste coöperatieve bank in Europa, houden we er aan deel te nemen aan het succes van de prepaid kaart op de Belgische markt.”

De GOODPAY Prepaid MasterCard, meer dan een gewone betaalkaart?

“We bouwen stap voor stap een meer duurzame en meer ethische financiële onderneming!” verduidelijkt Dirk Coeckelbergh, afgevaardigd-bestuurder van NewB.

Met het logo van MasterCard wordt uw GOODPAY Prepaid MasterCard wereldwijd aanvaard, ook online.

Valerie Nowark, Belux Coutry Manager MasterCard: “Door de kaart te gebruiken kiest de consument om actief deel te nemen aan de groei van NewB en een meer bewuste en verantwoordelijke houding aan te nemen tegenover de maatschappij. We zijn fier dat onze kennis kan bijdragen tot het uitbreiden van onze samenwerkingen en om activiteiten om te zetten in een duurzame toekomst.”

Kent u een kaart die zo vernieuwend is?

In overeenstemming met haar 12 waarden geeft NewB prioriteit aan een sociaal en ecologisch verantwoorde economie met innovatieve producten. Onder het label GOODPAY omvat uw kaart verschillende ethische aspecten zoals de gift van 5 cent per aankoop aan een organisatie van uw keuze. Onze kaart, gemaakt uit maïsresten, is bioafbreekbaar.

Klik op deze link om de video te zien

Onze NewB kaart bestaat in 2 verschillende versies. De Start Card is beschikbaar zonder bewijs van identiteit of domicilie. Voor de NewB Card dient wel een bewijs van identiteit en domicilie geleverd. Beide bestaan in fysieke en virtuele versie. De NewB Card geeft ook recht op 3 bijkomende kaarten: de kaart voor minderjarigen kan (gebaseerd op een sectorale codes per activiteit) niet gebruikt worden voor aankopen met een pornografisch inhoud of om online te wedden. We voorzien een virtuele kaart en een No Name Card. Met deze laatste kunnen anonieme betalingen gedaan worden, zowel in fysieke winkels als in webshops of op betaalplatformen.
Ze is overigens makkelijk in gebruik, u kan ze tijdelijk of definitief blokkeren of deblokkeren via de website.

Share Button