FMO start impactfonds voor particulieren samen met ABN AMRO

FMO, ABN AMRO en Privium zijn verheugd de opening van het nieuwe FMO Privium Impact Fund aan te kondigen. Het fonds biedt klanten van ABN AMRO’s private bank in Nederland, ABN AMRO MeesPierson, de exclusieve mogelijkheid om samen met de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO te investeren in leningen aan private sector bedrijven in opkomende markten. FMO beschikt over een langdurige ervaring met betrekking tot het investeren in opkomende markten en heeft hierin een uitstekend track-record opgebouwd. Naast een financieel rendement richt de ontwikkelingsbank zich op meetbare impact van haar investeringen door te kijken naar ondersteunde (directe en indirecte) werkgelegenheid en de vermeden uitstoot van broeikasgassen. De investeringen via het FMO Privium Impact Fund dragen bij aan deze doelstellingen.

“Door het verstrekken van een lening aan een lokale bank in Bangladesh, bijvoorbeeld, krijgt deze bank de kans om kredietverlening aan meer lokale midden- en kleinbedrijven aan te bieden. Dit vergroot de kansen van deze ondernemers om succesvol te zijn en zo banen te scheppen binnen hun bedrijven. Op deze manier helpt een lening niet alleen de lokale bank, maar een hele gemeenschap,” aldus Yvonne Bakkum, Managing Director van FMO Investment Management BV welke als beleggingsadviseur van het fonds zal opereren.

ABN AMRO streeft er naar een betere bank te zijn die bijdraagt aan een betere wereld. De bank biedt graag interessante investeringsmogelijkheden aan haar klanten, met niet alleen een goed financieel rendement, maar ook een positieve impact op de samenleving.

“Het FMO Privium Impact Fund is een oplossing waarvan klanten een goed financieel en sociaal rendement mogen verwachten, met regelmatige liquiditeit. Het is een erg interessante mogelijkheid voor onze klanten om mee te investeren met een bank als FMO, met een goed track-record in leningen in opkomende markten,” zegt Solange Rouschop, Global Head Investment Services & Sustainability. ABN AMRO en FMO, in samenwerking met Privium, een fondsmanager met gedegen ervaring in duurzame investeringen, nemen met deze samenwerking een volgende stap in het universum van impact investeringen. “Het is een schaalbare oplossing,” stellen Rouschop en Bakkum vast. “De impact is schaalbaar door de volumes die FMO realiseert en de significante onbeantwoorde vraag naar lange termijn financiering in opkomende markten.” zegt Bakkum. “En ook door het product zelf,” voegt Rouschop toe, “omdat het een liquide oplossing biedt voor een brede groep van onze particuliere klanten, diversificatie van hun portefeuille mogelijk maakt en bijdraagt aan echte impact in opkomende markten.”

Share Button