Duurzaamheid is echte performance indicator

Bron
The Asset

Duurzaam beleggen hoeft geen geld te kosten. Daarvan is Isabelle Cabie van Candriam overtuigd. Bovendien kun je er juist risico’s mee uitsluiten. Candriam kan bogen op twintig jaar ervaring met Socially Responsible Investments. “We sluiten juist risico’s uit.” En dat moet dan weer leiden tot een beter investeringsuniversum. Immers, de rotte appels die het rendement kunnen verzieken, zijn uit de mand gehaald. Recent onderzoek staaft de stelling van Cabie dat groen beleggen geen rendement hoeft te kosten. De studie van Auke Plantinga en Bert Scholtens van de Rijksuniversiteit Groningen, die ze publiceerden in het economenvakblad ESB, stelt dat specifiek de uitsluiting van de categorie ‘fossiele brandstoffen’ geen rendement hoeft te kosten.

Lees het volledige artikel

Share Button