Zelfstroom haalt binnen 3 uur €700.000,- op met duurzaam crowdfundingproject

Zelfstroom lanceerde het project van 700.000 euro vanmorgen op platform duurzaaminvesteren.nl en binnen 3 uur liep het project vol. Het bedrijf laat weten dat het project onder andere zo snel vol liep doordat investeerders die bij het vorige project te laat waren, vandaag direct actie hebben genomen en de investering hebben gedaan. 

Duurzaam investeren

Geld wegzetten bij een bank wordt ondertussen steeds minder aantrekkelijk. Crowdfunding is voor investeerders een slim alternatief. Niet alleen financieel, maar in dit geval ook duurzaam. “We zijn blij dat investeerders hiermee ook bevestigen dat duurzame energie de toekomst heeft.” Zegt Justin van der Loo, CFO bij Zelfstroom. “We hebben hiermee een relatief klein project gelanceerd, want de financieringsbehoefte die we inmiddels hebben is veel groter. Het aantal klanten dat kiest voor bijvoorbeeld zonnepanelen huren, neemt in snel tempo toe. Zonne-energie is daarmee voor een breed publiek toegankelijk geworden. Door die toenemende vraag regelt Zelfstroom nu naast crowdfunding ook op andere manieren deze financieringsbehoefte.” Zelfstroom heeft nu in totaal voor zo’n 2.600.000,- euro met crowdfunding opgehaald, bestemd voor de verhuur van zonnestroomsystemen. “De ambitie is om over vier jaar voor 100 miljoen euro aan zonnepanelen op huizen van particulieren geplaatst te hebben.” Het bedrijf is van mening dat crowdfunding ook belangrijk is om de beweging naar duurzame energie vanuit een bredere groep te ondersteunen.

Op weg naar een fossielvrij Nederland

Het bedrijf heeft als missie om samen met woningeigenaren in Nederland een bijdrage te leveren aan het reduceren van fossiele brandstoffen. Zelfstroom heeft het verhuren van zonnepanelen in Nederland geïntroduceerd en faciliteert hiermee dat zoveel mogelijk particulieren de kans krijgen om gebruik te maken van duurzame zelf opgewekte energie. De woningeigenaar hoeft dan geen investering te doen, maar slechts een klein bedrag aan huur te betalen. Door ook gebruik te maken van crowdfunding, dragen er indirect volgens Zelfstroom nog meer mensen bij aan het versnellen van de energietransitie in Nederland.

Share Button