Crowdfunding – duurzaam kapitaal op kleine schaal

Een belangrijke vraag bij het verduurzamen van ons kapitaal en onze investeringen is: hoe krijgen we vraag en aanbod bij elkaar? Het is duidelijk dat de transitie binnen banken, vermogensbeheerders en pensioenfondsen zich niet van de een op de andere dag zal voltrekken. Dat is een kwestie van de lange adem. Maar hoe kun je als consument per direct je kapitaal een duurzame bestemming geven? Het antwoord is crowdfunding.

Snelle ontwikkeling crowdfunding in Nederland

Dit financieringsfenomeen maakt een razendsnelle ontwikkeling door. Ook in Nederland. In 2014 werd 63 miljoen euro via zulke peer-to-peernetwerken opgehaald bij meest kleine, particuliere beleggers die zich op een van de vele digitale platforms inschreven voor investeringsbedragen variërend van 250 tot vele tienduizenden euro’s. Het lijkt uit te groeien tot de grootste vorm van alternatieve financiering, voor zowel creatieve en maatschappelijke projecten als ondernemingen (i.e. financiering buiten de banken om).

Lees het volledige artikel

Share Button