Legal & General legt meer nadruk op duurzaam beleggen

Verzekeringsmaatschappij Legal & General ziet de interesse bij haar verzekerden voor duurzaam beleggen toenemen. De maatschappij breidt het aantal fondsen waaruit verzekerden kunnen kiezen en die zich richten op duurzame beleggingen daarom uit. In dit kader worden ook fondsen van Triodos Investment Management aangeboden. 

Masterclass in teken duurzaam beleggen

Op 24 juni jl. heeft Legal & General bij Euronext te Amsterdam voor de met haar samenwerkende financieel adviseurs de Masterclass Vermogensadvies verzorgd. Deze Masterclass stond geheel in het teken van het onderwerp duurzaam beleggen. Tijdens deze bijeenkomst gaven zowel Triodos als Sparinvest inzicht in hun duurzame beleggingsstrategie.

Belangstelling neemt toe

“Legal & General biedt financiële producten aan waarbij consumenten zelf kunnen bepalen in welk type fondsen zij wensen te beleggen”, aldus Theo Krins, manager Vermogensadvies van Legal & General. Het beleid van de maatschappij is om geen eigen fondsen aan te bieden maar uitsluitend fondsen van derden. De motivatie hiervoor is dat bij fondsen van derden er voor consumenten maximale transparantie bestaat over kosten en rendement. We zien dat de belangstelling voor duurzaam beleggen sterk toeneemt bij onze relaties. Dit is de reden dat wij bewust  duurzame beleggingsfondsen aanbieden

In wettelijke opleidingen beperkt aandacht voor duurzaam beleggen

“De aandacht in de wettelijke deskundigheidseisen voor het onderwerp duurzaam beleggen is nog relatief beperkt”, aldus Theo Krins. “Ik verwacht dat ook binnen deze opleidingen dit onderwerp in de komende jaren belangrijker gaat worden. Maar om financieel adviseurs nu al van dienst te zijn heeft Legal & General het initiatief genomen om een Masterclass Vermogensadvies te ontwikkelen die geheel in het teken staat van duurzaam beleggen.”

Samenwerking met Triodos Investment Management

Tridos Investment Management is samen met Triodos Bank in Nederland toonaangevend op het gebied van duurzaam sparen en beleggen.

“Door de samenwerking”, vervolgt Theo Krins, “kunnen voor onze producten de consumenten onder meer kiezen voor het duurzame obligatiefonds, zoals Triodos Investment Management dat aanbiedt (Triodos Sustainable Fund) en een duurzaam aandelenfonds (Triodos Substainable Equity Fund).

Steeds meer consumenten willen hun vermogen niet meer investeren in zaken als steenkool, bio-industrie, bont, tabak, wapens en dierproeven. De betrokkenheid van Triodos bij de beleggingen geeft dan zekerheid dat in dit soort investeringen niet wordt belegd.

Triodos heeft op dat gebied een hoge en waardevolle reputatie die consumenten extra vertrouwen geeft.”

Advies aan financieel adviseurs

Duurzaam ondernemen wordt steeds serieuzer genomen, aldus Theo Krins. De gedachte was vaak dat rendementen bij dit soort beleggingen laag zouden zijn en dit vooral iets was voor kleinschalige ondernemingen. Inmiddels hebben we op dit gebied echt een keerpunt bereikt. Ook grote ondernemingen, zoals bijvoorbeeld BMW – die ook een presentatie verzorgde tijdens deze Masterclass – zijn zich bewust van het belang van duurzaam ondernemen.

Het rendement over duurzame beleggingsfondsen is trouwens tegenwoordig gelijkwaardig aan de traditionele fondsen. Waarbij steeds meer deskundigen voorspellen dat duurzame beleggingsfondsen op langere termijn structureel hogere rendementen zullen tonen dan de traditionele fondsen. Gelet op de groeiende belangstelling onder consumenten zullen financieel adviseurs steeds vaker duurzaam beleggen voorleggen aan hun klanten en dat is een goede ontwikkeling.”

Share Button