Ontwikkelingslanden lopen voorop in groene financiering

Bron
OneWorld

Landen als Bangladesh, Jordanië en Kenia zijn wereldwijd koplopers als het gaat om groene financiering die essentieel is voor duurzame ontwikkeling. Dat blijkt uit een maandag verschenen rapport van de VN-Milieuorganisatie UNEP. Het rapport Green Finance and Non-G20 Developing Countries analyseert de vooruitgang in dertien landen in Afrika, Azië, Centraal-Amerika en het Midden-Oosten.

“Verschillende ontwikkelingslanden laten sterk leiderschap zien als het gaat om groene financiering”, zegt Erik Solheim, directeur van UNEP. “Daar zijn we heel blij mee, omdat particulier kapitaal een belangrijke bijdrage levert aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en de klimaatverplichtingen.”

Lees het volledige artikel

(Foto: Windmolen op het Indiase platteland. Wikimedia)

Share Button