ZZP’ers kunnen vanaf nu duurzaam pensioen opbouwen

Vanaf deze maand wordt het vermogen van de deelnemers van BrightPensioen duurzaam belegd. BrightPensioen is daarmee de eerste pensioenaanbieder die kiest voor 100% duurzaam beleggen. Duurzaam past bij de bedrijfsfilosofie en bij het onderwerp pensioen. Pensioen is een voorziening voor een zorgeloze toekomst. Daarvoor is naast een pot met geld ook een leefbare samenleving noodzakelijk. Door duurzaam en verantwoord te beleggen wordt bijgedragen aan beide.

Duurzaam Lifecycle fonds

Het nieuwe Bright Lifecycle fonds bestaat uit duurzame aandelen en obligatie indexfondsen (ETF’s) aangevuld met greenbonds. De bedrijven die deel uitmaken van deze duurzame indexfondsen zijn gescreend op basis van specifieke duurzaamheidsrichtlijnen. Het rendement voor de deelnemers staat bij BrightPensioen centraal en men verwacht ook met het duurzame fonds in de toekomst haar streefrendement te kunnen behalen. BrightPensioen gelooft dat duurzaam beleggen meer rendement voor haar deelnemers en een betere toekomst in het algemeen oplevert.

Op alle fronten duurzaam

Duurzaamheid gaat bij BrightPensioen verder dan de beleggingen alleen. Ook het bedrijfsmodel – waarbij deelnemers via een coöperatie mede-eigenaar zijn en meedelen in de winst – is duurzaam. Het verdienmodel – waarbij mensen een vaste vergoeding betalen voor een lidmaatschap – is duurzamer en transparanter dan de in de branche gebruikelijke percentages. Bovendien spant BrightPensioen zich actief in om de transitie naar een eerlijker en daarmee duurzamer pensioenstelsel te versnellen.

 

Share Button