Aegon steekt 60 miljoen euro in energiezuinige huizen

Aegon investeert 17 miljoen euro in de eerste duurzame hypotheek obligatie. Deze hypotheken zijn gegeven op energiezuinige woningen met het label A. De uitgifte van in totaal 500 miljoen euro aan obligaties werd gedaan door Obvion.

Alleen investeerders die voldoen aan alle duurzaamheidseisen volgens de EGS standaarden waarin milieu, mens en goed bestuur zijn opgenomen, kwamen in aanmerking voor deelname aan het obligatie programma ‘Green Storm’. Aegon heeft naast een eigen investering van 17 miljoen ook 43 miljoen voor haar klanten geïnvesteerd.

Strenge milieueisen

Obvion, een dochteronderneming van de Rabobank, heeft voor ‘Green Storm’, een pool van 2500 woningen geselecteerd die voldoen aan de strengste milieueisen. Maarten Jan Hoefnagel, Portfolio Manager Aegon Asset Management: ‘Er is een enorme vraag naar groene obligaties, maar een gering aanbod van energiezuinige woningen waarop deze obligaties gegeven worden. Het zou logisch zijn om consumenten te belonen voor energiebesparende maatregelen. De Nederlandse overheid doet dit natuurlijk al, het zou interessant zijn als ook banken zouden overwegen om energiebesparende investeringen te stimuleren, bijvoorbeeld door een lagere rente te bieden’.

Belangrijke klimaatopgave

Aegon verbreedt met de investering in Green Storm haar portfolio aan ‘impact investments’, investeringen die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

Hans Biemans, hoofd duurzaamheid financiële markten bij Rabobank: het investeren in energiezuinige‎ woningen is een belangrijke klimaatopgave. Deze groene Obvion hypotheek obligatie is de eerste in de wereld die het voor beleggers mogelijk maakt mee te investeren, en we zijn er trots op dat een duurzame belegger als Aegon investeert in positieve impact’.

Share Button