ABN AMRO en NN Group opgenomen in FTSE4Good Index

Bron
ABN AMRO

Rating agency en onderzoeksbureau FTSE Russell heeft ABN AMRO naar aanleiding van de juni 2016 review opgenomen in de FTSE4Good Global Index en FTSE4Good Europe Index. ABN AMRO staat hiermee in de top 15% van banken wereldwijd in de index.

Caroline Princen, Lid Raad van Bestuur ABN AMRO: ‘We zijn er trots op dat onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid zijn beloond met de opname in de FTSE4Good Index Series. Als nieuwkomer in deze index staan we meteen in de top 15% van de bankensector, waar wereldwijd 130 banken deel van uitmaken.’

Voor de FTSE4Good indices wordt wereldwijd beoordeeld hoe duurzaam banken zijn op het gebied van milieu, sociaal beleid en governance. ABN AMRO streeft ernaar om een betere bank te zijn die bijdraagt aan een betere wereld en om een duurzame, transparante bank te zijn. Externe, onafhankelijke onderzoeken zoals voor de FTSE4Good Indices stellen de bank in staat om haar inspanningen op dit vlak te meten.

Naar aanleiding van dezelfde review werd ook NN Group opgenomen in zowel de Global als Europe index.

Download het overzicht met alle wijzigingen in de FTSE4Good Index serie n.a.v. de review (Excel)

Share Button