Delta Lloyd opnieuw in Dow Jones Sustainability Index

Delta Lloyd is ook in 2016 opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) World en de DJSI Europe. Dit maken S&P Dow Jones Indices en RobecoSAM op 8 september bekend.

Ingrid de Graaf, lid raad van bestuur van Delta Lloyd: ‘Wij zijn verheugd dat wij wederom zijn opgenomen in de DJSI. Het laat zien dat onze duurzame aanpak werkt. Duurzaamheid vormt een onlosmakelijk onderdeel van onze strategie. Verantwoord omgaan met (on)zekerheden op de lange termijn vormt al meer dan tweehonderd jaar het hart van Delta Lloyd.”

Het duurzaamheidsbeleid van Delta Lloyd bestaat uit de pijlers verantwoord verzekeren en verantwoord beleggen en de Delta Lloyd Foundation. Dit alles doet Delta Lloyd met een verantwoorde bedrijfsvoering met aandacht voor mens en milieu en waarbij transparantie een belangrijke waarde is. In de scores van DJSI is dit terug te zien. Delta Lloyd scoort onder andere goed op Principles for Sustainable Insurance, Corporate Citizenship (met de Delta Lloyd Foundation) en Tax Strategy (transparantie). Dit laatste werd onlangs ook erkend door de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) die Delta Lloyd een voorbeeld voor anderen noemde op het gebied van transparant rapporteren van belastingbeleid.

DJSI

De Dow Jones Sustainability Index is in 1999 ontwikkeld en volgt ondernemingen wereldwijd die duurzaamheid tot een speerpunt van hun beleid hebben gemaakt. Deze prestigieuze index vertegenwoordigt de beste 10% van de 2500 grootste bedrijven in elke bedrijfstak van de Dow Jones Global Index. Aan de jaarlijkse samenstelling van de ranglijst gaat een grondige analyse vooraf op basis van de economische, ecologische en sociale prestaties van een bedrijf. Tot de indicatoren die bekeken worden, behoren onder meer risicomanagement, corporate governance, branding, maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen zoveel mogelijk te beperken, dienstverlening en personeelsbeleid.

Share Button