DSM, Philips, PostNL en Unilever leiders in Dow Jones Sustainability Index

Bron
RobecoSAM

Vandaag maakten S&P Dow Jones Indices en RobecoSAM de resultaten bekend van de jaarlijkse review van de Dow Jones Sustainability Indices. DSM, Philips, PostNL en Unilever zijn daarbij gekozen als leiders in hun industriegroep (sector). DSM in de sector ‘Materials’, Philips in de sector ‘Capital Goods’,  PostNL in de groep ‘Transportation’, Unilever in de groep ‘Household & Personal Products’.

Er worden in totaal 24 industriegroepen onderscheiden. DSM heeft AkzoNobel van de troon gestoten in de sector ‘Materials’ en PostNL heeft Air France-KLM van de toppositie in de sector ‘Transportation’ gewipt. Philips was vorig jaar nog nipt tweede maar heeft dus nu weer de toppositie heroverd.

Shell is nieuw in de index opgenomen en behoort met Cisco en Adobe tot de drie grootste bedrijven die zijn toegevoegd. Shell was sinds de eerste opstelling in 1999 tot aan 2010 een vast onderdeel van de lijst maar verloor zijn plaats niet omdat het te laag scoorde, maar omdat de opstellers kritiek hadden op de activiteiten van Shell in Nigeria.

In totaal zijn 15 Nederlandse ondernemingen opgenomen in de World index. Naast de sectorleiders DSM, Philips, PostNL en Unilever zijn dat: AegonAhold Delhaize (voorheen als Ahold), AkzoNobel, Delta Lloyd, INGKPN, Randstad Holding, RELX, SBM Offshore, Shell en Wolters Kluwer. In de Europe Index zijn 15 Nederlandse ondernemingen opgenomen, dezelfde ondernemingen als in de World Index aangevuld met Wereldhave.

Download de engelstalige presentatie van de review (pdf)

Bericht wordt verder aangevuld.

sectorleiders2016

Share Button