ING stijgt in DJSI met hoge cijfers voor klimaatstrategie en financiële inclusie

Bron
ING

Uit het jaaroverzicht van Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) dat vandaag door RobecoSAM is gepubliceerd blijkt dat de score van ING hierin aanzienlijk is verbeterd. Deze score komt in dezelfde maand als waarin ING door Sustainalytics, nog een wereldleider op het gebied van duurzaamheidsonderzoek, tot de nr. 1 werd uitgeroepen van 395 banken.

DJSI riep ING uit tot één van de wereldleiders in de categorie ‘Banken’ en nam ING wederom op in de wereld- en Europa-index voor deze categorie. De Dow Jones Sustainability World Index volgt de prestaties van de bovenste 10% van de 2.500 grootste bedrijven in de S&P Global Broad Market IndexSM die op het gebied van duurzaamheid de markt aanvoeren.

De gemiddelde sectorscore was 61, maar ING scoorde 90 uit 100. Dit was een stijging van 5% vergeleken met de score van 86 in 2015. De hoogste score in de categorie ‘Banken’ is 95. ING kreeg de hoogst mogelijke score op gebied van klimaatstrategie, milieurapportage en financiële inclusie. Ook hebben we onze scores verbeterd op gebied van klantrelaties en het nieuwe onderdeel ‘informatieveiligheid en cyberbeveiliging’.

Erkenning

“We zijn er trots op dat we wederom zijn opgenomen in de wereld- en Europa-index van DJSI in de categorie Banken”, aldus Leon Wijnands, global head Sustainability van ING. “Het is goed te zien dat onze inspanningen op het gebied van klantrelaties, financiële inclusie en klimaat tot uitdrukking komen in onze verbeterde DJSI-score. En dat vlak nadat we een nummer 1-score kregen van Sustainalytics. We blijven ons inzetten om duurzaamheid verder te integreren in alle onderdelen van ons bedrijf.”

We vinden dat we als bank een verantwoordelijkheid hebben om de duurzame ontwikkeling in de gemeenschappen en maatschappijen waarin we actief zijn te stimuleren. Onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid zijn gericht op twee aspecten: de financiële zelfredzaamheid van onze particuliere klanten en de transitie naar duurzaamheid van bedrijven. En dat zijn precies de twee gebieden waarop DJSI onze inspanningen beloond heeft met de hoogste mogelijke scores.

Share Button